Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zoutarme bouillon

Bouillon is de basis van talloze gerechten, maar bevat doorgaans veel zout. We laten je zien hoe je zelf zoutarme bouillon maakt. Gezond én lekker.

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium
Zoutarme bouillon
150 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 400 g runderpoulets
  • 2 / winterwortel
  • 2 ui
  • 2 peperkorrels
  • 2 blaadje laurier
  • 2 selderij of maggikruid (lavas)
  • 2 tijm
  • 2 foelie
  • 2 l water

Werkwijze

1

Doe het vlees in een pan. Voeg de in stukken gesneden wortel, ui, kruiden, specerijen en het water toe.

2

Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en gebruik deze als basis voor soep en saus.

3

Serveer de bouillon met een schijfje citroen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!