Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kippenbouillon

Ook met een zoutarm dieet kun je zelf heerlijke soepen bereiden. Hoe? Simpel: maak gewoon zelf de bouillon! Met dit recept maak je heerlijke zoutarme kippenbouillon.

Voedingswaarden (per portie)

50 g eiwit,0.67 g zout (268 mg natrium),8 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1300 mg kalium,615 mg fosfaat
kruidenmengsel
20 MIN

12 ingrediënten

8 personen

  • 2 eetlepelszonnebloemolie
  • 2 kgsoepkip (zie tip)
  • 1ui, in stukken
  • 1prei, in stukken
  • 1winterwortel, in stukken
  • 2laurierblaadjes
  • 3 stukjesfoelie
  • 8 wittepeperkorrels, gekneusd
  • 1 wijnglaswitte wijn
  • +½ knolselderij, in stukken
  • +½ theelepel tijm
  • +extra nodig: zeef, kaasdoek (of theedoek)

Werkwijze

1

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de kip en de groenten tot alles licht gekleurd is.

2

Voeg de kruiden en specerijen toe en blus af met de witte wijn.

3

Schenk 3 liter water in de pan en laat de bouillon 3 tot 4 uur zachtjes trekken, zonder dat hij kookt.

4

Zeef de bouillon voorzichtig door een bolzeef met daarin een stuk natgemaakte kaasdoek (of een theedoek, maar let op dat hij niet naar wasmiddel ruikt, want dat proef je terug in de bouillon).

5

Laat de bouillon afkoelen en schep het gestolde vet eraf. Doe de bouillon in kleine bakjes en vries het in.

  • Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!