Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de kip en de groenten tot alles licht gekleurd is.
Kippenbouillon
Ook met een zoutarm dieet kun je zelf heerlijke soepen bereiden. Hoe? Simpel: maak gewoon zelf de bouillon! Met dit recept maak je heerlijke zoutarme kippenbouillon.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
8 personen
- 2 eetlepelszonnebloemolie
- 2 kgsoepkip (zie tip)
- 1ui, in stukken
- 1prei, in stukken
- 1winterwortel, in stukken
- 2laurierblaadjes
- 3 stukjesfoelie
- 8 wittepeperkorrels, gekneusd
- 1 wijnglaswitte wijn
- +½ knolselderij, in stukken
- +½ theelepel tijm
- +extra nodig: zeef, kaasdoek (of theedoek)
Werkwijze
Voeg de kruiden en specerijen toe en blus af met de witte wijn.
Schenk 3 liter water in de pan en laat de bouillon 3 tot 4 uur zachtjes trekken, zonder dat hij kookt.
Zeef de bouillon voorzichtig door een bolzeef met daarin een stuk natgemaakte kaasdoek (of een theedoek, maar let op dat hij niet naar wasmiddel ruikt, want dat proef je terug in de bouillon).
Laat de bouillon afkoelen en schep het gestolde vet eraf. Doe de bouillon in kleine bakjes en vries het in.
- Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen




