Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kippendijtjes met krieltjes en aubergine uit de oven
Deze zoutarme kippendijtjes uit de oven zijn zo gemaakt. Even marineren met knoflookyoghurt en in de oven maar. Let wel op als je een kaliumbeperkt dieet hebt. Ook dan kun je dit gerecht eten, maar laat die dag dan een kopje koffie staan.
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwit, 0.33 g zout (129,69 mg natrium)
12 ingrediënten
2 personen
- 2 teentje knoflook + knoflookbol
- 400 ml halfvolle yoghurts
- 700 gram kippendijens
- 2 aubergine
- 4 rode paprika's
- 2 uien
- 2 kg aardappelen ( g geschild)
- 6 eetlepels olijfolies
- 2 bakje tuinkers
- 2 optioneel: gedroogde rozemarijn en tijm
- 2 bakpapier
- 2 ovenplaat
Werkwijze
Snijd een teentje knoflook fijn en meng dit met 1/4 van de yoghurt. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Meng de kippendijfilet met deze knoflookyoghurt en laat even staan.
Snijd vervolgens de aubergine in blokjes van 3 cm, de paprika in reepjes en de uien en in parten.
Schil de aardappel en snijd in parten.
Snijd tot slot het kapje van de bol knoflook af.
Verdeel de aubergine, paprika, ui en aardappel over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de met yoghurt gemarineerde kip en de bol knoflook erbij. Besprenkel met olie, wat gedroogde rozemarijn en tijm.
Bak alles ongeveer 30 minuten tot de kip gaar is.
Knijp tot slot de zachte knoflook uit de bol, snijd dit fijn en meng door de overgebleven yoghurt. Breng dit op smaak met wat peper.
Knip de tuinkers af en verdeel samen met de knoflook-yoghurtsaus over het gerecht
- Bron: diëtisten dialysecentrum st. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)