Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip kerrie met peultjes

Zin in een kruidige en gezonde maaltijd? Probeer dan dit zoutarme kip kerrie gerecht. De malse kip kerrie en knapperige peultjes krijgen extra smaak en pit door de bananensambal. Liever een zoete kip kerrie? Dan vervang je de bananensambal door ananas. Ook heerlijk!

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit, 0.6 g zout (235,80 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

101 mg kalium
Zoutarme kipkerrie met zilvervliesrijst
30 MIN

13 ingrediënten

2 personen

  • 600 g zilvervliesrijsts
  • 2 ui
  • 600 g kippendijs
  • 6 el zonnebloemolies
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 ml kookzuivels
  • 250 ml waters
  • 2 kleine banaan
  • 2 el sambal
  • 1000 g peultjes
  • 2 een beetje verse koriander

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui en snijd de kippendij in blokjes.

3

Fruit de ui met de zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de kippendij toe en bak rondom bruin. 

4

Meng de kerrie en de bloem. Pers de knoflook uit bij de kippendij en ui.

5

Meng het kerrie/bloem mengsel door de kip en bak 1 minuut mee.

6

Schenk de kookzuivel en 125 ml water erbij en roer op laag vuur tot een gladde gebonden saus. Voeg eventueel een beetje peper toe voor de smaak. 

7

Prak de banaan en voeg 1 eetlepel sambal toe. Roer dit goed door elkaar.

8

Wok tot slot de peultjes in 4-5 minuten beetgaar. 

9

Verdeel de rijst, kipkerrie en peultjes over de borden. Garneer eventueel af met een beetje verse koriander. Serveer met de bananensambal apart, dan kan dit naar smaak toegevoegd worden. 

  • Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein). Dit is een variatie op een recept van de Jumbo.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!