Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kip kerrie met peultjes
Zin in een kruidige en gezonde maaltijd? Probeer dan dit zoutarme kip kerrie gerecht. De malse kip kerrie en knapperige peultjes krijgen extra smaak en pit door de bananensambal. Liever een zoete kip kerrie? Dan vervang je de bananensambal door ananas. Ook heerlijk!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
4 personen
- 300 gzilvervliesrijst
- 1ui
- 300 gkippendij
- 3 elzonnebloemolie
- 1 elkerriepoeder
- 1 elbloem
- 2 teentjesknoflook
- 250 mlkookzuivel
- 125 mlwater
- 1 kleinebanaan
- 1 elsambal
- 500 gpeultjes
- +een beetje verse koriander
Werkwijze
Snipper de ui en snijd de kippendij in blokjes.
Fruit de ui met de zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de kippendij toe en bak rondom bruin.
Meng de kerrie en de bloem. Pers de knoflook uit bij de kippendij en ui.
Meng het kerrie/bloem mengsel door de kip en bak 1 minuut mee.
Schenk de kookzuivel en 125 ml water erbij en roer op laag vuur tot een gladde gebonden saus. Voeg eventueel een beetje peper toe voor de smaak.
Prak de banaan en voeg 1 eetlepel sambal toe. Roer dit goed door elkaar.
Wok tot slot de peultjes in 4-5 minuten beetgaar.
Verdeel de rijst, kipkerrie en peultjes over de borden. Garneer eventueel af met een beetje verse koriander. Serveer met de bananensambal apart, dan kan dit naar smaak toegevoegd worden.




