Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zomerse pastasalade met asperges

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium
asperges
20 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 600 g fusillis
  • 1000 g groene asperges
  • 2 rode paprika, in stukjes
  • 200 g achterham, in stukjes gesnedens
  • 8 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vergines
  • 4 eetlepels balsamicoazijns
  • 2 halve theelepel suiker
  • 2 versgemalen zwarte peper

Werkwijze

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel deze met koud water af.

2

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van ongeveer 2 cm.

3

Kook ze in 8 minuten beetgaar.

4

Maak de paprika schoon, snij ze in stukjes.

5

Snij de ham in stukjes.

6

Maak een dressing van olie, azijn, suiker en fijngemalen zwarte peper.

7

Meng de pasta met de asperges, paprika en ham.

8

Sprenkel de dressing erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!