Kook het water.
Zomerse couscous salade
Neem deze couscous salade met makreel mee als lunch.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
2 personen
- 125 gramcouscous
- 125 mlwater
- 1 eetlepelcitroensap
- 1 eetlepelolijfolie
- 1sjalotje
- 6radijsjes
- 6kerstomaatjes
- 3 eetlepelsverse kruiden: (platte) peterselie, bieslook, munt
- 150 gramgerookte makreelfilet
- +½ komkommer
- +peper
Werkwijze
Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op.
Laat de couscous het vocht opnemen en laat het enigszins afkoelen.
Roer er dan het citroensap en de olijfolie door.
Roer met een vork om zodat de couscous luchtig wordt.
Snijd de gewassen, ongeschilde komkommer in de lengte in vieren.
Snijd de zaadlijsten weg en verdeel de komkommerstukken in piepkleine blokjes.
Snipper het sjalotje
Snijd de radijs in kleine stukjes en snijd de kerstomaat in 4 stukjes.
Hak de kruiden fijn
Schep alles door elkaar en voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de makreelfilet in stukjes en leg deze bovenop de couscoussalade.





