Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zomerse couscous salade

Neem deze couscous salade met makreel mee als lunch.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,1.12 g zout (448 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,340 mg fosfaat
salade
30 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 125 gramcouscous
  • 125 mlwater
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 1sjalotje
  • 6radijsjes
  • 6kerstomaatjes
  • 3 eetlepelsverse kruiden: (platte) peterselie, bieslook, munt
  • 150 gramgerookte makreelfilet
  • +½ komkommer
  • +peper

Werkwijze

1

Kook het water.

2

Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op.

3

Laat de couscous het vocht opnemen en laat het enigszins afkoelen.

4

Roer er dan het citroensap en de olijfolie door.

5

Roer met een vork om zodat de couscous luchtig wordt.

6

Snijd de gewassen, ongeschilde komkommer in de lengte in vieren.

7

Snijd de zaadlijsten weg en verdeel de komkommerstukken in piepkleine blokjes.

8

Snipper het sjalotje

9

Snijd de radijs in kleine stukjes en snijd de kerstomaat in 4 stukjes.

10

Hak de kruiden fijn

11

Schep alles door elkaar en voeg peper naar smaak toe.

12

Verdeel de makreelfilet in stukjes en leg deze bovenop de couscoussalade.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!