Breng de melk aan de kook.
Zoete rijstepap
Wil je eens iets anders van vla of yoghurt toe? Kies dan eens voor dit recept voor zout- en kalium arme zoete rijstepap. Zacht van smaak en zeer voedzaam. Lekker!
Voedingswaarden (per portie)
15 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
380 mg kalium,380 mg fosfaat

25 MIN
7 ingrediënten
4 personen
- 250 grijst
- 250 gsuiker
- 1citroen
- 1kaneelstokje
- 3eidooiers
- +7½ dl melk
- +kaneelpoeder
Werkwijze
1
2
Voeg rijst, suiker, citroenschil en het kaneelstokje toe als de melk kookt.
3
Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is. Verwijder het kaneelstokje.
4
Laat het geheel 5 minuten afkoelen.
5
Klop de eidooiers en voeg ze toe aan het rijstmengsel.
6
Meng alles goed door elkaar.
7
Plaats de pan op een matig vuur en hou het geheel 5 tot 10 minuten tegen de kook aan. Pas op dat het niet schift.
8
Laat goed afkoelen. Serveer koud met wat kaneelpoeder.





