Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zoete rijstepap

Wil je eens iets anders van vla of yoghurt toe? Kies dan eens voor dit recept voor zout- en kalium arme zoete rijstepap. Zacht van smaak en zeer voedzaam. Lekker!

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

380 mg kalium,380 mg fosfaat
Zout- en kaliumarme rijstepap in een kom
25 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 250 grijst
  • 250 gsuiker
  • 1citroen
  • 1kaneelstokje
  • 3eidooiers
  • +7½ dl melk
  • +kaneelpoeder

Werkwijze

1

Breng de melk aan de kook.

2

Voeg rijst, suiker, citroenschil en het kaneelstokje toe als de melk kookt.

3

Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is. Verwijder het kaneelstokje.

4

Laat het geheel 5 minuten afkoelen.

5

Klop de eidooiers en voeg ze toe aan het rijstmengsel.

6

Meng alles goed door elkaar.

7

Plaats de pan op een matig vuur en hou het geheel 5 tot 10 minuten tegen de kook aan. Pas op dat het niet schift.

8

Laat goed afkoelen. Serveer koud met wat kaneelpoeder.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!