Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kabeljauw met zoete aardappel en groente uit de oven
Wist je dat je ook viskruiden zonder zout kunt kopen? Probeer ze uit met dit recept. Zo maak je toch een smaakvolle zoutarme kabeljauw uit de oven. Mét zelfgemaakte zoete-aardappel-frietjes.
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwit, 0.32 g zout (125,76 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
130 mg kalium
12 ingrediënten
2 personen
- 1000 g zoete aardappels
- 2 ui
- 6 tenen knoflook
- 2 citroen
- 2 theelepel tijm
- 1000 g verse kabeljauw (bij diepvries: ontdooid)
- 400 g gele paprika, schoongemaakt en in blokjes gesnedens
- 400 g courgette, schoongemaakt en in halve plakjes gesnedens
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 Peper
- 2 Olijfolie
- 2 Viskruiden zonder zout, zoals ‘Hollandse mossel- en viskruiden’ van Euroma of ‘mix voor vis natriumarm’ van Verstegen
Werkwijze
Doe de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze als frietjes (met schil).
Snijd de ui in halve manen en de tenen knoflook in grove stukken. Snijd de citroen in kwarten. Verdeel dit over de ovenschaal en houd 1 kwart citroen apart.
Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, sap van een kwart citroen, tijm en peper. Giet het mengsel over de zoete aardappel en ui en schep dit door.
Strooi naar smaak viskruiden over de kabeljauwfilets.
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de paprika en courgette toe en schep dit even om. Leg de kabeljauw ertussen en zet de schaal vervolgens weer voor 15 minuten in de oven.
Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaten toe aan de ovenschaal.