Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
Broccolitaart met peer en amandelen
Dit recept voor een zoutarme broccolitaart met peer en amandelen is er eentje voor iedere tijd van het jaar. Extra lekker vanwege de zoete peren.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
4 personen
- 5 plakjesdiepvriesbladerdeeg
- 500 gbroccoli
- 100 ggepelde amandelen
- 2handperen
- 3 eetlepelspaneermeel
- 4eieren
- 0.13 lslagroom
- +peper
Werkwijze
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Bekleed een ingevette taartvorm (24 cm doorsnee) met het deeg.
Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
Kook de broccoli 4 minuten in water en giet ze af.
Hak de amandelen grof.
Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snij de vruchten in dunne plakjes.
Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover.
Leg de broccoli en de noten op de peer.
Klop de eieren los met de peper en de slagroom.
Schenk dit mengsel over de taart.
Zet de taart 35 tot 40 minuten in het midden van de oven.
De bovenkant moet lichtbruin gekleurd zijn.
