Schil de zoete en de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Vegetarische andijviestamppot met zoete aardappel
Geniet van een smaakvolle en gezonde vegetarische andijviestamppot met zoete aardappel, een twist op de klassieke stamppot. Dit gerecht is ideaal voor wie een zoutarm dieet volgt. De zoete aardappel geeft de stamppot een romige textuur en een lichtzoete smaak, die perfect combineert met de frisse andijvie. Een voedzame en heerlijke maaltijd voor elk seizoen!
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwit, 0.95 g zout (373,35 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
132 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 800 g zoete aardappelens
- 800 g kruimige aardappelens
- 1200 g andijvie, fijngesnedens
- 12 middelgrote eierens
- 200 g geraspte kaas
- 2 klontje (ongeveer g) ongezouten roomboter
- 4 theelepels mosterds
- 2 versgemalen peper
Werkwijze
Kook de aardappelen in een grote pan met ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook ondertussen de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel ze af onder koud stromend water. Pel de eieren en halveer ze.
Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de pureerstamper.
Zet de aardappelen terug op laag vuur. Meng de fijngesneden andijvie in delen met de aardappelen.
Voeg vervolgens de geraspte kaas, roomboter en mosterd toe. Roer goed. Breng op smaak met versgemalen peper.
Serveer de stamppot rauwe andijvie met de gehalveerde eieren.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)