Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zalm-pasta ovenschotel
Voor deze smeuïge en zoutarme zalm-pasta ovenschotel kun je ons ’s nachts wakker maken. Gemakkelijk bereid en lekker in ieder seizoen.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 300 g(verse) zalm
- 300 gpenne rigate
- 300 gbroccoli
- 3bosuitjes
- 4tomaten
- 200 ghüttenkäse
- 3 elbasilicum
- 75 ggeraspte+ kaas minder zout
- +snufje lemon pepper (Jonnie Boer)
- +natriumarme viskruiden
Werkwijze
Kook de penne in ruim kokend water volgens de verpakking. Kook de broccoli in ruim water in 10-12 minuten beetgaar.
Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes.
Snijd de zalm in kleine blokjes, verwijder velletjes en graatjes en verdeel de zalm in stukjes. Breng de zalm op smaak met natriumarme viskruiden.
Giet de penne en broccoli af en meng dit met de zalm, bosui, tomaat, hüttenkäse en basilicum. Breng op smaak met lemon pepper.
Verdeel het mengsel in een lage ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Bron: Nierpatiëntenvereniging Sint Maarten Venlo.





