Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalm-pasta ovenschotel

Voor deze smeuïge en zoutarme zalm-pasta ovenschotel kun je ons ’s nachts wakker maken. Gemakkelijk bereid en lekker in ieder seizoen.

Voedingswaarden (per portie)

38 g eiwit,0.9 g zout (360 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

895 mg kalium,270 mg fosfaat
zalm uit de oven
45 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 300 g(verse) zalm
  • 300 gpenne rigate
  • 300 gbroccoli
  • 3bosuitjes
  • 4tomaten
  • 200 ghüttenkäse
  • 3 elbasilicum
  • 75 ggeraspte+ kaas minder zout
  • +snufje lemon pepper (Jonnie Boer)
  • +natriumarme viskruiden

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de penne in ruim kokend water volgens de verpakking. Kook de broccoli in ruim water in 10-12 minuten beetgaar.

3

Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes.

4

Snijd de zalm in kleine blokjes, verwijder velletjes en graatjes en verdeel de zalm in stukjes. Breng de zalm op smaak met natriumarme viskruiden.

5

Giet de penne en broccoli af en meng dit met de zalm, bosui, tomaat, hüttenkäse en basilicum. Breng op smaak met lemon pepper. 

6

Verdeel het mengsel in een lage ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7

Laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

  • Bron: Nierpatiëntenvereniging Sint Maarten Venlo.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!