Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalm met koriander uit de oven

Met dit recept voor zoutarme zalm met koriander zet je iets bijzonders op tafel. Mede door de toevoeging van garam masala. Geniet ervan!

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium,400 mg fosfaat
Zalm met koriander
45 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 1knoflookteentje
  • 2 zalmmotenvan ca. g
  • 75 mlvolle yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 2 tlgaram masala*
  • 2 elkoriander, fijngesneden
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de knoflook. Leg de zalmmoten naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

2

Klop in een kom de yoghurt, garam masala, knoflook en (versgemalen) peper door elkaar. Bestrijk de bovenkant van de zalm met het yoghurtmengsel.

3

Zet de schaal 10-15 minuten op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven tot de vis gaar en het korstje goudbruin is. Neem de schaal uit de oven en bestrooi de vis met de koriander.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!