Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalm met pastinaak-appelcrème

Dol op vis? Probeer dan deze zalm met pastinaak-appelcrème.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

130 mg kalium
zalmfilet op rechthoekig bord
40 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 300 g (zilvervlies)rijsts
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 40 gram pecannotens
  • 6 theelepels honings
  • 4 theelepels mosterds
  • 4 zalmfilets à ca. g per stuks
  • 500 gram pastinaaks
  • 2 zoetzure appel (bijv. Jonagold)
  • 2 versgemalen peper

Werkwijze

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

3

Hak de pecannoten fijn en meng deze in een kom met de honing en mosterd.

4

Leg de zalmfilets met de huid in de ovenschaal en beleg de zalmfilets met het peconnotenmengsel. Bestrooi met wat versgemalen peper en bak 15 minuten in de oven.

5

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

6

Kook de pastinaak en appel in een pan met deksel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

7

Pureer de pastinaak en appel met een staafmixer tot een crème. Breng de crème op smaak met (versgemalen) peper.

8

Leg de zalm op de borden en verdeel de pastinaak-appel crème en rijst over de 2 borden.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!