Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zalm met pastinaak-appelcrème
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
2 personen
- 150 g(zilvervlies)rijst
- 1 eetlepelolijfolie
- 20 grampecannoten
- 3 theelepelshoning
- 2 theelepelsmosterd
- 2 zalmfiletsà ca. g per stuk
- 250 grampastinaak
- 1 zoetzureappel (bijv. Jonagold)
- +versgemalen peper
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Hak de pecannoten fijn en meng deze in een kom met de honing en mosterd.
Leg de zalmfilets met de huid in de ovenschaal en beleg de zalmfilets met het peconnotenmengsel. Bestrooi met wat versgemalen peper en bak 15 minuten in de oven.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Kook de pastinaak en appel in een pan met deksel. Laat 20 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pureer de pastinaak en appel met een staafmixer tot een crème. Breng de crème op smaak met (versgemalen) peper.
Leg de zalm op de borden en verdeel de pastinaak-appel crème en rijst over de 2 borden.





