Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalm met walnoten-salsa

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit,0.67 g zout (268 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

580 mg kalium,370 mg fosfaat
walnoten
20 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 2 motenzalm à g
  • 1 elolijfolie
  • 1 tlazijn
  • 4 takjesfijngehakte peterselie
  • 1 mespuntgeraspte citroenschil
  • 1 tlcitroensap
  • 25 ggehakte walnoten
  • +(versgemalen) peper
  • +½ teen knoflook, klein gesneden
  • +½ el fijngesneden kappertjes

Werkwijze

1

Meng voor de salsa de olijfolie, de azijn, de gehakte peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kappertjes door elkaar.

2

Voeg de gehakte walnoten pas vlak voor het opdienen toe.

3

Bestrooi de zalm met peper en bak de zalm in olie of vloeibaar bak en braadvet in ca. 10 minuten gaar. (de zalm kan ook onder de grill bereid worden)

4

Leg de gare zalm op voorverwarmde borden en schep de salsa over of naast de vis.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!