Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zalm met dille-bieslookmarinade

Een heerlijke marinade met verse kruiden. Ideaal voor bij zalm!

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,365 mg fosfaat
dille
10 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 1 zakjeverse dille (30 g)
  • 1 zakjeverse bieslook (50 g)
  • 8 eetlepelsolijfolie vierge
  • 1 theelepelgrove mosterd
  • 1 eetlepelhoning
  • 600 gramzalm
  • +versgemalen peper
  • +uitgeperste citroen

Werkwijze

1

Knip de dille en bieslook fijn.

2

Vermeng olie, mosterd, honing en peper en roer alles doorelkaar.

3

Smeer bijvoorbeeld zalm in dunne plakken of andere vis royaal in met de marinade.

4

Laat het ruim 2 uur marineren in de koelkast.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

6

Leg de zalm in een ovenvaste schaal en laat het in 5 minuten heet worden (zalm verkleurt dan).

7

Verdeel de zalm over 4 borden.

8

Besprenkel het met citroensap en garneer met een takje bieslook.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!