Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met zalm en venkel

Een overheerlijk recept en het is ook nog eens zoutarm, deze pasta met zalm en venkel. Het past bij ieder seizoen en is bovendien gemakkelijk te bereiden.

Voedingswaarden (per portie)

34 g eiwit,0.45 g zout (180 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1250 mg kalium,780 mg fosfaat
zalmfilet met zoutarme pasta en venkel
30 MIN

12 ingrediënten

4 personen

  • 350 gvolkoren penne
  • 40 gpompoenpitten
  • 1 rodeui
  • 2 teentjesknoflook
  • 250 gzalmfilet
  • 1 venkel(ca. 400 gram, ongesneden)
  • 4 tltijm
  • 2 elolijfolie
  • 200 mlkookroom
  • 75 grucola (klein zakje)
  • 50 ggeraspte kaas met minder zout
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de huid van de zalm en snijd in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de zalm, venkel, tijm, peper en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg de kookroom en de volkoren penne aan de wok of hapjespan toe en verhit nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.

4

Schep de rucola door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en garneer met geraspte kaas en pompoenpitten.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!