Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebakken zalm met tagliatelle en broccoli

Wie is er nu niet dol op een goed stuk zalm? Dit recept laat zien dat je een heerlijk én zoutarm gerecht kunt maken met gebakken zalm, tagliatelle en broccoli.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

950 mg kalium
Gebakken zoutarme zalm op bord
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 250 g champignons (1/2 bakje)
  • 2 kleine ui
  • 6 eetlepels vloeibare bak- en braadvets
  • 100 ml kookrooms
  • 2 versgemalen peper
  • 300 g tagliatelle (of een andere pastasoort)
  • 400 g broccolis
  • 300 g zalmfilet (2 kleine stukjes)
  • 2 theelepel gedroogde dille

Werkwijze

1

Snijd de champignons fijn en snipper de ui.

2

Verhit 1 el braadvet in een koekenpan en bak de champignons en ui op middelhoog vuur in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg al roerende de kookroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de broccoli in roosjes, was de broccoli en voeg de laatste 4 minuten aan de pasta toe.

4

Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalmfilets met peper en dille en bak de zalmfilets in ca. 7 minuten gaar. Keer halverwege.

5

Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!