Snijd de champignons fijn en snipper de ui.
Gebakken zalm met tagliatelle en broccoli
Wie is er nu niet dol op een goed stuk zalm? Dit recept laat zien dat je een heerlijk én zoutarm gerecht kunt maken met gebakken zalm, tagliatelle en broccoli.
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwitNierinformatie (per portie)
950 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 250 g champignons (1/2 bakje)
- 2 kleine ui
- 6 eetlepels vloeibare bak- en braadvets
- 100 ml kookrooms
- 2 versgemalen peper
- 300 g tagliatelle (of een andere pastasoort)
- 400 g broccolis
- 300 g zalmfilet (2 kleine stukjes)
- 2 theelepel gedroogde dille
Werkwijze
Verhit 1 el braadvet in een koekenpan en bak de champignons en ui op middelhoog vuur in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg al roerende de kookroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de broccoli in roosjes, was de broccoli en voeg de laatste 4 minuten aan de pasta toe.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalmfilets met peper en dille en bak de zalmfilets in ca. 7 minuten gaar. Keer halverwege.
Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.