Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wortel met honing-mandarijnsaus

Licht, zoet en zout- en kaliumarm: dat is dit recept voor wortel met honing-mandarijnsaus. Lekker in ieder seizoen en volop te combineren.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,90 mg fosfaat
Wortelen en mandarijnen op een plank voor zout- en kaliumarme wortel met honing-mandarijnsaus
20 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 300 gwortelen, schoongemaakt
  • 3 eetlepelsmandarijnen uit blik
  • 3 eetlepelsmandarijnsap uit blik
  • 1 eetlepelhoning
  • 1 eetlepelgehakte hazelnoten

Werkwijze

1

Kook de wortelen in water gaar in 15 tot 20 minuten en giet ze af.

2

Doe het mandarijnsap met honing in een pan en verhit het al roerende tot er een licht gebonden saus ontstaat.

3

Schep de wortelen en de mandarijnen door de saus en laat het geheel even doorwarmen.

4

Bestrooi het gerecht voor het serveren met een eetlepel gehakte hazelnoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!