Verwarm de oven voor op 200 °C.
Tray-bake met tempeh, wortel en spitskool
Ontdek deze smaakvolle en eenvoudige tray-bake met tempeh, wortel en spitskool. Een voedzame maaltijd die ook geschikt is voor een zoutarm en kaliumarm dieet. De geroosterde groenten en krokante tempeh zorgen voor een heerlijke combinatie van texturen en smaken. Dit gezonde, plantaardige gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!
Voedingswaarden (per portie)
19 g eiwitNierinformatie (per portie)
410 mg kalium
12 ingrediënten
2 personen
- 1600 gram aardappel, bijvoorbeeld Roseval aardappelens
- 600 gram wortels
- 8 eetlepels olijfolies
- 2 uien
- 800 gram spitskools
- 800 gram tempehs
- 2 eetlepel komijnzaad
- 2 teentje knoflook
- 20 gram verse selderijs
- 200 gram volle kwarks
- 2 oven
- 2 bakpapier
Werkwijze
Boen de aardappelen schoon en snijd in parten.
Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken van ca. 1 cm.
Verdeel de aardappelparten en de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en schep om.
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de uien in kwarten, verwijder de kern van de spitskool en snijd de spitskool grote stuken, snijd de tempeh in blokjes van 2 x 2 cm.
Haal de bakplaat met aardappelen en wortel uit de oven, schep om en schuif naar de zijkanten van de bakplaat.
Verdeel de spitskool, uien en tempeh over het midden van de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en strooi het komijnzaad hierover.
Schep alles om. Rooster nog ca. 12 min.
Snijd ondertussen het teentje knoflook en de selderij fijn.
Meng de kwark met de knoflook en de selderij, breng op smaak met peper.
Haal de tray-bake uit de oven en verdeel over borden. Serveer de kwarksaus erbij.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)