Kook de aardappelen gaar.
Omelet met groene asperges, gebakken aardappelen en rauwkost van wortel
Een omelet met groene asperges.
Voedingswaarden (per portie)
22 g eiwit, 0.55 g zout (216,15 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
130 mg kalium
12 ingrediënten
2 personen
- 800 gram aardappelen, geschildren
- 12 eetlepels (olijf)olies
- 300 gram wortels
- 2 eetlepel azijn
- 30 gram ongezouten walnotens
- 600 gram groene asperges (of gram witte asperges)
- 2 eieren
- 8 eetlepels melks
- 30 takjes bieslooks
- 2 (versgemalen) peper
- 4 grote anti-aanbakpannen (doorsnee ca cm)
- 2 keukenpapier
Werkwijze
Maak ondertussen de rauwkostsalade: Rasp de schoongemaakte wortel op een grove stand. Meng 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn en peper door elkaar en roer deze dressing door de wortel. Strooi in stukjes gehakte walnoten over de salade.
Bij gebruik van groene asperges: maak ze schoon en snijd het onderste stukje eraf. Als je witte asperges gebruikt: schil deze asperges met een dunschiller en snijd de houtige uiteinden eraf.
Kook de de hele asperges in water totdat ze gaar zijn. Giet ze voorzichtig af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Klop de eieren met een beetje peper en 4 eetlepels melk en meng de fijngesneden bieslook hierdoor.
Snijd de gare aardappelen in plakjes.
Verwarm 2 anti-aanbakpannen met elk 2-3 eetlepels olie.
Bak de aardappelen in de ene pan, schep regelmatig om totdat de plakjes lichtbruin zijn.
Verdeel het eimengsel over de andere pan en bak de omelet. Laat de omelet garen met het deksel op de pan op laag vuur totdat de bovenkant stolt.
Leg de asperges naast elkaar op de omelet, zodat de kopjes van de asperges naar beide kanten iets uitsteken
Vouw de omelet dicht en snijd hem doormidden (voor elk bord 1/2 omelet).
Serveer de omelet direct met de gebakken aardappelen en wortelsalade.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)