Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Omelet met groene asperges, gebakken aardappelen en rauwkost van wortel

Een omelet met groene asperges.

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit, 0.55 g zout (216,15 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

130 mg kalium
asperges
20 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 800 gram aardappelen, geschildren
  • 12 eetlepels (olijf)olies
  • 300 gram wortels
  • 2 eetlepel azijn
  • 30 gram ongezouten walnotens
  • 600 gram groene asperges (of gram witte asperges)
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels melks
  • 30 takjes bieslooks
  • 2 (versgemalen) peper
  • 4 grote anti-aanbakpannen (doorsnee ca cm)
  • 2 keukenpapier

Werkwijze

1

Kook de aardappelen gaar.

2

Maak ondertussen de rauwkostsalade: Rasp de schoongemaakte wortel op een grove stand. Meng 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn en peper door elkaar en roer deze dressing door de wortel. Strooi in stukjes gehakte walnoten over de salade.

3

Bij gebruik van groene asperges: maak ze schoon en snijd het onderste stukje eraf. Als je witte asperges gebruikt: schil deze asperges met een dunschiller en snijd de houtige uiteinden eraf.

4

Kook de de hele asperges in water totdat ze gaar zijn. Giet ze voorzichtig af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

5

Klop de eieren met een beetje peper en 4 eetlepels melk en meng de fijngesneden bieslook hierdoor. 

6

Snijd de gare aardappelen in plakjes.

7

Verwarm 2 anti-aanbakpannen met elk 2-3 eetlepels olie.

8

Bak de aardappelen in de ene pan, schep regelmatig om totdat de plakjes lichtbruin zijn.

9

Verdeel het eimengsel over de andere pan en bak de omelet. Laat de omelet garen met het deksel op de pan op laag vuur totdat de bovenkant stolt.

10

Leg de asperges naast elkaar op de omelet, zodat de kopjes van de asperges naar beide kanten iets uitsteken 

11

Vouw de omelet dicht en snijd hem doormidden (voor elk bord 1/2 omelet).

12

Serveer de omelet direct met de gebakken aardappelen en wortelsalade.

  • Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!