Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wortel met gembersaus

Dit kalium- en zoutarme recept voor wortel met gembersaus is een heerlijk bijgerecht met rijst en je favoriete stuk vlees. Een frisse en zoetige toevoeging.

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,70 mg fosfaat
Worteltjes met zoutarme gembersaus
20 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 300 gwortelen, schoongemaakt
  • 50 mlsinaasappelsap en ml water
  • 1 eetlepelgembersiroop
  • 1 of2 bolletjes gember, fijngesneden
  • +eventueel: aardappelmeel

Werkwijze

1

Kook de wortelen gaar in water in 15 tot 20 minuten en giet ze af.

2

Doe het sinaasappelsap samen met het water en de gembersiroop in een pan en verwarm dit al roerend.

3

Bind het eventueel met aangelengd aardappelmeel.

4

Roer de wortelen door de saus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!