Breng een pan met water aan de kook.
Groentespread van wortel, pastinaak en appel
Eet jij zoutarm en zoek je lekker en gezond broodbeleg? Probeer dan deze zoutarme groentespread van wortel, pastinaak en appel eens. Niet alleen is deze spread lekker en gezond, je kunt er ook goed mee variëren. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
0.01 g zout (3,93 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
84 mg kalium
5 ingrediënten
2 personen
- 2 200 g wortels
- 200 g pastinaaks
- 2 appel (van ongeveer 135 g) met schil (bv. Pink Lady of Elstar)
- 2 ½ tl peper
- 2 ½ tl gemalen komijnzaad
Werkwijze
Schil de wortels en de pastinaak en snijd deze in stukjes van 1,5 cm.
Kook de wortels en de pastinaak 10 minuten tot deze zacht zijn.
Giet de gekookte wortels en pastinaak af.
Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze bij de wortels en pastinaak.
Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg de peper en het komijnzaad toe aan het mengsel.
Laat de groentespread in de koelkast afkoelen.
Besmeer bijvoorbeeld een boterham of cracker met een dikke laag van de groentespread.
- Bron: Lotte Gielens, Bibi Klomp, Mignon de Maillie en Lotte Winkelmolen, studenten Voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.