Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Winterse bolognesesaus

Dit recept voor een winterse bolognesesaus is niet alleen heel lekker; het is ook nog eens super gezond en zoutarm. Combineer met je favoriete pasta en klaar.

Voedingswaarden (per portie)

20 g eiwit,0.9 g zout (360 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1200 mg kalium,270 mg fosfaat
Zoutarme winterse bolognese saus met pasta op een wit bord
30 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 1 groteui
  • 2 teentjesknoflook (naar smaak)
  • 1 winterwortel(250 g)
  • 250 gknolselderij
  • 4 plakjesontbijtspek of pancetta*
  • 4 elolijfolie
  • 300 ghalf-om-half gehakt*
  • 1 kleinblikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 elbloem
  • 100 mlwitte wijn
  • 1 blikjetomatenblokjes zonder toegevoegd zout (400 gram)
  • 1 elgedroogde Italiaanse kruiden
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Snipper de ui en knoflook. Maak de groente schoon en snijd de winterwortel en knolselderij in kleine blokjes of gebruik een grove rasp. Snijd de ontbijtspek in stukjes.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wortel en knolselderij al roerende ca. 5 minuten. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan, voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig (niet bruin). Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak totdat het vlees bruin en rul is. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend kort mee. Strooi de bloem erover en roer goed door. Voeg de wijn, tomatenblokjes en gebakken wortel en knolselderij toe en breng aan de kook.

3

Doe het deksel op de pan en laat de saus minimaal 30 minuten stoven op zacht vuur. Roer regelmatig even door. Voeg ten slotte de gedroogde kruiden en naar smaak versgemalen peper toe.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!