Snipper de ui en knoflook. Maak de groente schoon en snijd de winterwortel en knolselderij in kleine blokjes of gebruik een grove rasp. Snijd de ontbijtspek in stukjes.
Winterse bolognesesaus
Dit recept voor een winterse bolognesesaus is niet alleen heel lekker; het is ook nog eens super gezond en zoutarm. Combineer met je favoriete pasta en klaar.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
4 personen
- 1 groteui
- 2 teentjesknoflook (naar smaak)
- 1 winterwortel(250 g)
- 250 gknolselderij
- 4 plakjesontbijtspek of pancetta*
- 4 elolijfolie
- 300 ghalf-om-half gehakt*
- 1 kleinblikje tomatenpuree (70 g)
- 1 elbloem
- 100 mlwitte wijn
- 1 blikjetomatenblokjes zonder toegevoegd zout (400 gram)
- 1 elgedroogde Italiaanse kruiden
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wortel en knolselderij al roerende ca. 5 minuten. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan, voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig (niet bruin). Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak totdat het vlees bruin en rul is. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend kort mee. Strooi de bloem erover en roer goed door. Voeg de wijn, tomatenblokjes en gebakken wortel en knolselderij toe en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat de saus minimaal 30 minuten stoven op zacht vuur. Roer regelmatig even door. Voeg ten slotte de gedroogde kruiden en naar smaak versgemalen peper toe.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





