Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rundvlees met cranberrycompote

Het water loopt ons in de mond van dit zoutarme recept voor rundvlees met cranberrycompote. Winters, feestelijk en lekker met aardappels of stamppot.

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,210 mg fosfaat
cranberries voor zoutarme compote
20 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 500 griblappen
  • 1 groteui
  • 4 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
  • 1laurierblad
  • 2kruidnagels
  • 1 kleinkaneelstokje
  • 150 mlwarm water
  • 2 plakkenontbijtkoek
  • 150 gcranberrycompote
  • +peper (uit de pepermolen)

Werkwijze

1

Snij het vlees in stukjes en snij de ui in ringen.

2

Verhit het vloeibare bak- en braadvet in een braadpan en bak het vlees hierin bruin.

3

Voeg de uienringen toe en bak deze even mee.

4

Bestrooi het geheel met gemalen peper.

5

Voeg het laurierblad, de kruidnagels, het kaneelstokje en het warme water toe en laat het geheel, met de deksel op de pan, 2,5 uur op een heel zacht vuurtje stoven.

6

Voeg indien nodig tijdens het stoven nog wat water toe om aanbranden te voorkomen.

7

Verkruimel de plakken ontbijtkoek en voeg deze een halfuur voor het einde van de stooftijd toe, samen met de cranberrycompote.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!