Snij het vlees in stukjes en snij de ui in ringen.
Rundvlees met cranberrycompote
Het water loopt ons in de mond van dit zoutarme recept voor rundvlees met cranberrycompote. Winters, feestelijk en lekker met aardappels of stamppot.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 500 griblappen
- 1 groteui
- 4 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
- 1laurierblad
- 2kruidnagels
- 1 kleinkaneelstokje
- 150 mlwarm water
- 2 plakkenontbijtkoek
- 150 gcranberrycompote
- +peper (uit de pepermolen)
Werkwijze
Verhit het vloeibare bak- en braadvet in een braadpan en bak het vlees hierin bruin.
Voeg de uienringen toe en bak deze even mee.
Bestrooi het geheel met gemalen peper.
Voeg het laurierblad, de kruidnagels, het kaneelstokje en het warme water toe en laat het geheel, met de deksel op de pan, 2,5 uur op een heel zacht vuurtje stoven.
Voeg indien nodig tijdens het stoven nog wat water toe om aanbranden te voorkomen.
Verkruimel de plakken ontbijtkoek en voeg deze een halfuur voor het einde van de stooftijd toe, samen met de cranberrycompote.



