Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pittige stamppot van bloemkool

Dit is een tussengerecht. Het is erg geschikt voor een winters menu. Serveer de stamppot in kleine glaasjes.

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit,0.21 g zout (84 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

520 mg kalium,105 mg fosfaat
bloemkool
20 MIN

8 ingrediënten

6 personen

  • 1 kleinebloemkool
  • 2 groteaardappelen
  • 2pepertjes
  • 2uien
  • 2 teentjesknoflook
  • 25 gramverse bieslook
  • 100 gramblik tonijn (in water)
  • 2 eetlepelsolijfolie

Werkwijze

1

Snijd de bloemkool in roosjes en breng in ruim water aan de kook.

2

Schil de aardappelen en breng ze in een pan met ruim water aan de kook.

3

Pel en snipper de uien en pers de teentjes knoflook.

4

Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snijd de pepertjes in stukjes.

5

Doe olijfolie in een pan en bak de ui, de knoflook en de pepertjes kort aan.

6

Voeg de uien, knoflook, pepertjes, bloemkool en aardappelen bij elkaar en stamp alles grof.

7

Verdeel de stamppot over 6 glaasjes.

8

Verdeel met een eetlepel de tonijn over de glaasjes en garneer met bieslook.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!