Snijd de bloemkool in roosjes en breng in ruim water aan de kook.
Pittige stamppot van bloemkool
Dit is een tussengerecht. Het is erg geschikt voor een winters menu. Serveer de stamppot in kleine glaasjes.
Voedingswaarden (per portie)
7 g eiwit,0.21 g zout (84 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
520 mg kalium,105 mg fosfaat

20 MIN
8 ingrediënten
6 personen
- 1 kleinebloemkool
- 2 groteaardappelen
- 2pepertjes
- 2uien
- 2 teentjesknoflook
- 25 gramverse bieslook
- 100 gramblik tonijn (in water)
- 2 eetlepelsolijfolie
Werkwijze
1
2
Schil de aardappelen en breng ze in een pan met ruim water aan de kook.
3
Pel en snipper de uien en pers de teentjes knoflook.
4
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snijd de pepertjes in stukjes.
5
Doe olijfolie in een pan en bak de ui, de knoflook en de pepertjes kort aan.
6
Voeg de uien, knoflook, pepertjes, bloemkool en aardappelen bij elkaar en stamp alles grof.
7
Verdeel de stamppot over 6 glaasjes.
8
Verdeel met een eetlepel de tonijn over de glaasjes en garneer met bieslook.





