Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Spaghetti met boerenkool en gehaktballetjes

De zongedroogde tomaatjes geven een zomers accent aan dit winterse recept. Door de combinatie met pasta past dit gerecht ook binnen het zout- en kaliumbeperkte dieet.

Voedingswaarden (per portie)

33 g eiwit, 0.9 g zout (353,70 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

115 mg kalium
Zoutarme spaghetti met boerenkool en gehaktballetjes
35 MIN

13 ingrediënten

2 personen

  • 700 g half-om-half gehakt                                         s
  • 600 g gesneden boerenkools
  • 2 1 beschuit                                                                           
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 2 tl Jonnie Boer Picadillo (specerijenmix)     
  • 500 g champignons in stukjes
  • 2 2 el vloeibare bak & braad                                  
  • 2 versgemalen peper
  • 2 1 ui, gesnipperd                                                                 
  • 600 g (volkoren) spaghettis
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd                                      s
  • 2 stukje Parmezaanse kaas
  • 8 zongedroogde tomaatjes (op olie) in stukjes

Werkwijze

1

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de beschuit erboven en bestrooi met de specerijenmix. Kneed goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.

2

Verhit in een braadpan de bak& braad met een klein scheutje olie (van de zongedroogde tomaatjes). Bak de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe laat ca. 10 minuten garen met het deksel op de pan. Houd warm met deksel op de pan.

3

Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti (voeg de spaghetti pas later toe).

4

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de ui glazig, voeg daarna de knoflook en de tomatenstukjes toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boerenkool toe en schep om tot deze geslonken is. Voeg een soeplepel kokend water toe. Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes smorrelen. Voeg na 15 minuten de oregano toe.

5

Verhit in een andere koekenpan een eetlepel olie en voeg de champignons met versgemalen peper toe. Laat het vocht verdampen en bak daarna al roerend goudbruin.

6

Kook tegelijkertijd de spaghetti.

7

Schep de spaghetti en champignons in de wok en meng door de boerenkool.

8

Serveer de spaghetti met de balletjes gehakt. Rasp er op het bord wat Parmezaanse kaas over.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!