Klop de 6 eieren los met 3 eetlepels water, peper en een fijngesneden bosuitje. Bak hiervan een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
Vegetarische tjaptjoi
Wie houdt er nu niet van een goede tjaptjoi? Met dit recept laten we je zien dat je dit Chinese gerecht ook heel goed zoutarm kunt maken. Lekker én gezond dus!
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwitNierinformatie (per portie)
550 mg kalium
20 MIN
11 ingrediënten
2 personen
- 2 eieren
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
- 2 bosuitje, fijngesneden
- 2 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes
- 4 tl kerries
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 600 g schoongemaakte groenten: kool, wortel, prei, sperziebonen, ui,
- 2 champignons, taugé, fijngesneden
- 200 ml waters
- 2 aardappelmeel
- 2 (versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Bak de rode peper, kerrie en gember in het hete bak- en braadvet. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat deze even meebakken. Giet het water erbij en laat de groenten bijna gaar worden.
3
Bind het vocht met wat aardappelmeel en voeg de reepjes omelet toe. Breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en kerrie.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.