Meng de marinademix met 2½ eetlepel olie en marineer hierin de tofustukjes, liefst minimaal 1 uur. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie af onder de koude kraan en laat hem goed uitlekken.
Vegetarische bami met gebakken ei
Wie houdt er niet van een goed bord bami? Dit populaire gerecht kun je heel goed zoutarm maken. In dit recept lopen we je er stap voor stap doorheen.
Voedingswaarden (per portie)
27 g eiwit,0.21 g zout (84 mg natrium),34 g koolhydraten
Nierinformatie (per portie)
670 mg kalium,380 mg fosfaat

30 MIN
8 ingrediënten
4 personen
- 300 gramtofu, in blokjes gesneden
- 300 grameiermie
- 400 gramgesneden bamigroenten
- 2 eetlepelsbamikruiden
- 100 gramongezouten pinda’s
- 4eieren
- +½ eetlepel saté-marinademix
- +4½ eetlepel olie
Werkwijze
1
2
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de tofu rondom goudbruin. Voeg de groenten toe en roerbak deze 4 tot 5 minuten mee.
3
Voeg de bamikruiden en eiermie toe en roerbak het geheel nog enkele minuten.
4
Verhit intussen de resterende eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de eieren.
5
Bestrooi de bami met de pinda’s en serveer met een gebakken ei.
- Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen




