Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vegetarische bami met gebakken ei

Wie houdt er niet van een goed bord bami? Dit populaire gerecht kun je heel goed zoutarm maken. In dit recept lopen we je er stap voor stap doorheen.

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

670 mg kalium
Vegetarische en zoutarme bami met gebakken ei op een ovaal bord
30 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 2 ½ eetlepel saté-marinademix
  • 2 4½ eetlepel olie
  • 600 gram tofu, in blokjes gesnedens
  • 600 gram eiermies
  • 800 gram gesneden bamigroentens
  • 4 eetlepels bamikruidens
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 2 4 eieren

Werkwijze

1

Meng de marinademix met 2½ eetlepel olie en marineer hierin de tofustukjes, liefst minimaal 1 uur. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie af onder de koude kraan en laat hem goed uitlekken.

2

Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de tofu rondom goudbruin. Voeg de groenten toe en roerbak deze 4 tot 5 minuten mee.

3

Voeg de bamikruiden en eiermie toe en roerbak het geheel nog enkele minuten.

4

Verhit intussen de resterende eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de eieren.

5

Bestrooi de bami met de pinda’s en serveer met een gebakken ei.

  • Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!