Maak de worteltjes schoon en kook deze in 15 minuten beetgaar. Kook de 4 eieren in 8 minuten hard. Laat vervolgens de worteltjes en eieren afkoelen.
Vegetarische pastasalade
Heb je trek in een frisse maaltijd? Dan is dit recept voor een zoutarme en vegetarische pastasalade een aanrader. Simpel en lekker, wat wil je nog meer?
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwitNierinformatie (per portie)
111 mg kalium
20 MIN
11 ingrediënten
2 personen
- 200 g worteltjes
- 2 4 eieren
- 300 g pastas
- 2 3 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 2 tl versgemalen peper
- 2 rode paprika
- 2 ½ komkommer
- 2 zak rucola (75 g)
- 60 g pijnboompittens
- 120 g ongezouten walnotens
Werkwijze
1
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3
Klop de olie, azijn en peper tot een dressing en meng deze door de pasta.
4
Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in stukjes en de eieren in kwartjes. Meng vervolgens de wortel, paprika, komkommer, eieren, pijnboompitjes en ongezouten walnoten door de pasta.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.