Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vegetarische pastasalade

Heb je trek in een frisse maaltijd? Dan is dit recept voor een zoutarme en vegetarische pastasalade een aanrader. Simpel en lekker, wat wil je nog meer?

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

111 mg kalium
Vegetarische en zoutarme pastasalade op een groen bord
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 200 g worteltjes
  • 2 4 eieren
  • 300 g pastas
  • 2 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 tl versgemalen peper
  • 2 rode paprika
  • 2 ½ komkommer
  • 2 zak rucola (75 g)
  • 60 g pijnboompittens
  • 120 g ongezouten walnotens

Werkwijze

1

Maak de worteltjes schoon en kook deze in 15 minuten beetgaar. Kook de 4 eieren in 8 minuten hard. Laat vervolgens de worteltjes en eieren afkoelen.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3

Klop de olie, azijn en peper tot een dressing en meng deze door de pasta.

4

Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in stukjes en de eieren in kwartjes. Meng vervolgens de wortel, paprika, komkommer, eieren, pijnboompitjes en ongezouten walnoten door de pasta.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!