Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vegetarische bonenschotel

Met dit recept voor een zoutarme, vegetarische bonenschotel zet je een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Het is een ware vezel- en eiwitbom!

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit,0.65 g zout (260 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1350 mg kalium,590 mg fosfaat
bruine bonen voor de zoutarme vegetarische bonenschotel
30 MIN

14 ingrediënten

2 personen

  • 100 ggedroogde bruine bonen, kapucijners of linzen
  • 150 gzilvervliesrijst
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 1ui, gesnipperd
  • 1 teentjeknoflook, geperst
  • 1 stengelbleekselderij, in stukjes
  • 2wortels, in plakjes
  • 1 tlpeterselie, fijngehakt
  • 1 tloregano, gedroogd
  • 3 tlbasilicum, gedroogd
  • 2tomaten, in plakjes
  • 1 elboter of margarine
  • 25 ggeraspte kaas
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Was de bonen en laat ze 12-24 uur in ruim water weken. Kook de bonen in het weekwater in 45-60 minuten gaar. Laat de bonen uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit het bak- en braadvet in een pan met dikke bodem en fruit hierin ui, knoflook, bleekselderij, wortel, peterselie, oregano en basilicum tot de ui goudgeel van kleur is. Roer vervolgens de bruine bonen en tomaat erdoor en laat het geheel goed warm worden. Breng op smaak met peper en houd het gerecht warm.

3

Roer de boter of margarine en geraspte kaas door de gare rijst en doe het geheel over in een grote schaal. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het bonenmengsel. Lekker met gemengde rauwkostsalade.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!