Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vegetarische penne met spinazie en mozzarella

Altijd goed, dit zout- en kaliumarme recept voor vegetarische penne met spinazie en mozzarella. Gezond, goedgevuld en gewoon heel erg lekker.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium
vegetarische en zoutarme penne
30 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 2 300 g penne rigate
  • 2 1 ui
  • 4 teentjes knoflook (naar wens)
  • 2 4 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 250 g cherry- of snoeptomaatjes (gewassen)
  • 2 mespuntje cayennepeper
  • 2 450 g diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 2 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 2 250 g mozzarella
  • 2 (versgemalen) zwarte peper  

Werkwijze

1

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Verwarm de spinazie apart in een steelpannetje.

2

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de uisnippers en knoflook (laat niet bruin worden) met de cayennepeper. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg 2/3 van de tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuten mee. Voorzichtig omscheppen.

3

Voeg de warme spinazie, de penne en de overige tomaatjes toe en schep voorzichtig om. Warm het gerecht even door. De laatst toegevoegde tomaatjes blijven heel.

4

Snijd de mozzarella in dikke plakken en verdeel over het gerecht. Verwarm 1 minuut met deksel op de pan (deksel moet de mozzarella niet raken), zodat de mozzarella net aan het smelten is. Bestrooi met versgemalen peper en (belangrijk) serveer direct.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!