Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Verwarm de spinazie apart in een steelpannetje.
Vegetarische penne met spinazie en mozzarella
Altijd goed, dit zout- en kaliumarme recept voor vegetarische penne met spinazie en mozzarella. Gezond, goedgevuld en gewoon heel erg lekker.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
11 ingrediënten
2 personen
- 2 300 g penne rigate
- 2 1 ui
- 4 teentjes knoflook (naar wens)
- 2 4 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 2 250 g cherry- of snoeptomaatjes (gewassen)
- 2 mespuntje cayennepeper
- 2 450 g diepvries bladspinazie, ontdooid
- 2 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 2 250 g mozzarella
- 2 (versgemalen) zwarte peper
Werkwijze
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de uisnippers en knoflook (laat niet bruin worden) met de cayennepeper. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg 2/3 van de tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuten mee. Voorzichtig omscheppen.
Voeg de warme spinazie, de penne en de overige tomaatjes toe en schep voorzichtig om. Warm het gerecht even door. De laatst toegevoegde tomaatjes blijven heel.
Snijd de mozzarella in dikke plakken en verdeel over het gerecht. Verwarm 1 minuut met deksel op de pan (deksel moet de mozzarella niet raken), zodat de mozzarella net aan het smelten is. Bestrooi met versgemalen peper en (belangrijk) serveer direct.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.