Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Stamppot met broccoli

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,1.5 g zout (600 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1750 mg kalium,430 mg fosfaat
broccoli
30 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 6 middelgroteaardappelen (400 g)
  • 400 gbroccoli
  • 2 eetlepelsolie
  • 2 theelepelskerrie
  • 1 middelgroteui
  • 3 takjespeterselie
  • 2tartaartjes
  • +¼ theelepel komijn
  • +¼ theelepel gemberpoeder
  • +peper
  • +kaneel

Werkwijze

1

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.

2

Maak de broccoli schoon en smoor de roosjes kort in 1 eetlepel olie samen met de kerrie, komijn en gemberpoeder.

3

Snipper de ui en meng deze door de tartaar, samen met de fijngehakte peterselie, peper en kaneel.

4

Vorm er kleine gehaktballetjes van en bak deze in de overgebleven olie in ongeveer 8 minuten gaar.

5

Stamp de gare aardappelen en broccoli door elkaar.

6

Maak het eventueel smeuïg door wat room toe te voegen.

7

Geef er de gehaktballetjes bij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!