Laat de boerenkool ontdooien (indien geen verse).
Spaghetti met boerenkoolpesto en broccoli
Spaghetti met pesto is een populair recept. Je zet met weinig ingrediënten namelijk in een handomdraai een prima maaltijd op tafel. Met zelfgemaakte zoutarme boerenkoolpesto geef je dit recept net wat extra smaak én vitaminen.
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwit, 0.34 g zout (133,62 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
120 mg kalium
11 ingrediënten
2 personen
- 200 gram (diepvries) boerenkools
- 2 teentje knoflook
- 300 gram spaghettis
- 60 gram cashewnoten ongezoutens
- 4 eetlepels olijfolies
- 6 eetlepels geraspte kaas (+)
- 500 gram broccolis
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 peper
- 2 ½ citroen
- 2 keukenmachine of staafmixer
Werkwijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de knoflook.
Houdt een kwart van de cashewnoten apart.
Maal de knoflook, boerenkool en de rest van de cashewnoten fijn met een staafmixer of keukenmachine. Voeg tot slot de olijfolie en kaas toe. Gebruik eventueel wat kookvocht van de pasta om de pesto iets te verdunnen. Breng op smaak met peper, geraspte citroenschil en wat citroensap.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook de broccoli in ca 3-5 minuten gaar.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Meng de pesto door de pasta en voeg tot slot de gekookte broccoli en tomaatjes toe. Roer goed door elkaar en schep op de borden.
Hak de overige cashewnoten in grove stukjes en verdeel tot slot over de borden.