Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Broccoli-spaghetti met gehaktballetjes

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium
broccoli
30 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 1000 g broccolis
  • 2 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode peper
  • 600 g spaghettis
  • 600 g rundergehakts
  • 200 g geraspte belegen of oude kaas
  • 2 1 ei
  • 2 1 beschuit
  • 2 3 el (olijf)olie
  • 2 2 el vloeibare bak & braad
  • 2 (versgemalen) zwarte peper

Werkwijze

1

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 7 - 10 minuten beetgaar. Laat de gekookte broccoli uitlekken in een vergiet.

2

Snijd de ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.

3

Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.

4

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

5

Meng het gehakt, de geraspte kaas, de helft van de rode peper, het ei en de verkruimelde beschuit. Draai van het mengsel kleine gehaktballetjes.

6

Verhit 2 eetlepels vloeibare bak & braad in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten bruin en gaar.

7

Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna de broccoli toe en (roer)bak het geheel nog een paar minuten.

8

Pureer of stamp het broccolimengsel fijn en meng het met de spaghetti, 1 eetlepel (olijf)olie en de rest van de rode peper. Naar smaak (versgemalen) zwarte peper toevoegen.

9

Verdeel de broccoli-spaghetti over 4 borden en leg de gehaktballetjes erop.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!