Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze in 7 - 10 minuten beetgaar. Laat de gekookte broccoli uitlekken in een vergiet.
Broccoli-spaghetti met gehaktballetjes
Voedingswaarden (per portie)
35 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
12 ingrediënten
2 personen
- 1000 g broccolis
- 2 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode peper
- 600 g spaghettis
- 600 g rundergehakts
- 200 g geraspte belegen of oude kaas
- 2 1 ei
- 2 1 beschuit
- 2 3 el (olijf)olie
- 2 2 el vloeibare bak & braad
- 2 (versgemalen) zwarte peper
Werkwijze
Snijd de ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng het gehakt, de geraspte kaas, de helft van de rode peper, het ei en de verkruimelde beschuit. Draai van het mengsel kleine gehaktballetjes.
Verhit 2 eetlepels vloeibare bak & braad in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten bruin en gaar.
Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna de broccoli toe en (roer)bak het geheel nog een paar minuten.
Pureer of stamp het broccolimengsel fijn en meng het met de spaghetti, 1 eetlepel (olijf)olie en de rest van de rode peper. Naar smaak (versgemalen) zwarte peper toevoegen.
Verdeel de broccoli-spaghetti over 4 borden en leg de gehaktballetjes erop.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten