Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Snijbonen met citroen

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium
citroen
25 MIN

4 ingrediënten

2 personen

  • 800 g snijbonens
  • 2 1 citroen
  • 2 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
  • 2 ½ eetlepel citroenrasp (potje, bijvoorbeeld Baukje)

Werkwijze

1

Was de snijbonen, haal de puntjes eraf en snij ze in ruitvormige stukjes van circa 2 cm.

2

Snij de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit.

3

Verwarm het bak- en braadvet in een pan en roer de citroenrasp erdoor.

4

Voeg de snijbonen toe, samen met het sap van de halve citroen en een scheutje water.

5

Kook de snijbonen in 15 tot 20 minuten gaar.

6

Giet ze af en dien ze op met de plakjes citroen als garnering.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!