Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Citroen-gember snijbonen

Met dit recept voor zout- en kaliumarme citroen-gember snijbonen heb je een smakelijk en fris bijgerecht. Heerlijk met vis, kip of een kruidige vleesvervanger.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

380 mg kalium
Citroen en gember voor bij zoutarme snijbonen
15 MIN

4 ingrediënten

2 personen

  • 1200 g snijbonen, schoongemaakt en in stukjes van 2-3 cm gesnedens
  • 10 el gembersiroops
  • 2 el citroen- of limoensap
  • 2 klontje ongezouten roomboter  

Werkwijze

1

Kook de snijbonen in ca. 10 minuten beetgaar.

2

Giet de groente af en laat een klontje roomboter op de snijbonen in de pan smelten. Voeg vervolgens gembersiroop en citroensap toe. Schud de pan met snijbonen, met de deksel erop, flink door elkaar.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!