Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Provençaalse snijbonen

Zoek je een fris bijgerechtje, maar heb je weinig tijd? Dan is dit recept voor zoutarme Provençaalse snijbonen een aanrader. Heerlijk bij Italiaanse gerechten.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

450 mg kalium,60 mg fosfaat
Zoutarme provençaalse snijbonen
20 MIN

5 ingrediënten

3 personen

  • 600 gsnijbonen, schoongemaakt en in stukjes van-3 cm gesneden
  • 1 teentjeknoflook, fijngesneden
  • 75 gkerstomaten (ca. 7 stuks)
  • 1 elolijfolie
  • 0.5 tlgedroogde Provençaalse kruiden

Werkwijze

1

Kook de snijbonen in 10 minuten beetgaar. Halveer intussen de tomaten. Giet de snijbonen af.

2

Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 1 minuut zachtjes met de halve tomaatjes. Voeg de uitgelekte snijbonen toe en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Warm al omscheppend nog ca. 1 minuut door.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!