Snijd de kip in blokjes. Maak de paksoi schoon en snijd de stelen en bladeren in repen van circa 2 centimeter. Maak de paprika schoon en snijd deze ook in kleine repen.
Rijst met roergebakken kipfilet en paksoi
Dit zout- en kaliumarme recept voor rijst met roergebakken kipfilet en paksoi is fris, maar tegelijk lekker romig. Ideaal voor ieder seizoen.
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwitNierinformatie (per portie)
700 mg kalium
25 MIN
9 ingrediënten
2 personen
- 400 g kipfilets
- 2 struik paksoi
- 2 rode paprika
- 400 g rijsts
- 2 2 el olie
- 2 2 el kerrie
- 2 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 ½ rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
- 2 kuipje crème fraîche
Werkwijze
1
2
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de kip bruin, bak op het laatst de knoflook en Spaanse peper mee.
3
Bestrooi de kip met de kerrie en roer de paksoi en paprika erdoor. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
4
Giet de rijst goed af.
5
Roer de crème fraîche door het vlees en groenten mengsel en roerbak tot alles door en door heet is.
6
Breng het gerecht op smaak met peper.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten