Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kipcurry met rijst en sperziebonen

Dit smakelijke recept voor kipcurry met rijst en sperziebonen is niet alleen heel gezond, maar ook nog eens zoutarm. Zo kun je met een gerust hart genieten.

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,0.15 g zout (60 mg natrium),67 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1111 mg kalium,570 mg fosfaat
kom met zoutarme kipcurry met rijst en sperziebonen
25 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 300 gzilvervliesrijst
  • 750 gsperziebonen
  • 350 gkipfilet
  • 1 elolijfolie
  • 200 mlkokosmelk
  • 3 elgroene Thaise Curry kruiden zonder zout (bijvoorbeeld: Thai Green Curry by Jonnie de Boer. Firma Euroma)
  • 125 gtaugé
  • +eventueel: takjes verse koriander

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Dop en halveer de sperziebonen, maak ze schoon en kook in ca. 8 minuten gaar.

3

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip in 5 minuten op hoog vuur goudbruin.

4

Voeg de Thai Green Curry toe en bak dit even mee.

5

Giet de kokosmelk erbij en laat 3 minuten op middelhoog vuur koken.

6

Voeg de sperziebonen en taugé toe aan de kipcurry.

7

Verdeel de curry over diepe borden. Bestrooi desgewenst met verse koriander. Serveer met de rijst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!