Haal de zaadjes uit het pepertje, snijd hem in kleine stukjes en doe hem in een kom.
Pittige kip met rijst en een zoet tintje
Dit recept voor pittige kip met rijst en ananas kan eigenlijk altijd wel, ongeacht het seizoen. Het is lekker, zoutarm en snel klaar. Ideaal dus.
Voedingswaarden (per portie)
32 g eiwitNierinformatie (per portie)
119 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 2 rood pepertje
- 2 teentje knoflook
- 400 gram kipfilets
- 2 2 ananasschijven
- 30 gram ongezouten cashewnotens
- 2 1 ui
- 800 gram sperziebonens
- 6 eetlepels olijfolies
- 300 gram zilvervliesrijsts
- 2 peper
Werkwijze
Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg een scheutje olijfolie eraan toe.
Voeg (naar smaak) ook wat peper toe.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en roer de kipfilet door de gemaakte marinade.
Snijd de ananasschijven en sperziebonen in kleine stukjes.
Snipper de ui.
Kook de rijst en de sperziebonen beetgaar.
Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie en voeg de kip toe.
Als de kip gaar is, voeg de ananasblokjes, de cashewnoten, de sperziebonen en de rijst hieraan toe en wok alles goed door elkaar.