Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Tahoe kerrie met broccoli en rijst
Geniet van deze heerlijke vegetarische tahoe-rijstschotel.
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwitNierinformatie (per portie)
950 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 2 blok tahoe ( g)
- 600 g zilvervliesrijsts
- 1000 g broccolis
- 2 uien
- 2 teentje knoflook
- 4 eetlepels olies
- 4 eetlepels kerriepoeders
- 2 eetlepel maïzena
- 500 g crème fraiches
- 700 g ananasstukjes
Werkwijze
Maak de broccoli schoon en snijd het in stukjes.
Kook de broccoli in een klein laagje water in ca 20 minuten gaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de tahoe in plakken en volgens in blokjes van 2 x 2 cm en dep het droog met keukenpapier.
Strooi de maïzena over de blokjes tahoe en schud dit om.
Verhit in een hapjespan de olie, kerrie, ui en knoflook.
Voeg de blokjes tahoe toe in de hapjespan, en bak het in ca 5-10 minuten goudbruin.
Roer de crème fraiche door de tahoe en voeg tenslotte de ananas toe.
Voeg zo nodig nog een scheutje water toe als dit gerecht te compact is.
Serveer de tahoe-kerrie met rijst en broccoli.
- Bron: Jessica Klein, Diëtist nierziekten