Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rijst-maïskoekjes

Met dit recept voor zoutarme rijst-maïskoekjes heb je een smakelijk en origineel bijgerecht dat je met eindeloos veel maaltijden kunt combineren. Handig!

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit,0.62 g zout (248 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium,530 mg fosfaat
maiskorrels
30 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 125 gzilvervliesrijst
  • 1 rodepaprika
  • 2lente-uitjes of dunne prei
  • 1 kleinblikje maïs (140 g)
  • 0.5 theelepelgemalen komijn (djinten)
  • 2eieren, losgeklopt
  • 50 ggeraspte kaas met minder zout
  • +mespunt chilipoeder

Werkwijze

1

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg geen zout toe.

2

Maak de paprika schoon en snijd deze in heel kleine blokjes.

3

Snijd de lente-uitjes in zeer dunne ringen.

4

Laat de maïs uitlekken.

5

Meng alle ingrediënten door elkaar.

6

Verhit in een koekenpan 1-2 eetlepels olie.

7

Schep er bergjes van het rijstmengsel in en druk ze wat platter.

8

Bak de koekjes in ca. 3 minuten per kant goudbruin.

9

Serveer ze warm.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!