Kook de (zilvervlies)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Omelet gevuld met sperziebonen en rijst
Gaan rijst en een omelet goed samen? Jazeker! Met dit recept heb je zo een gezonde, vegetarische maaltijd op tafel staan. En ook nog eens zoutarm.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwit, 0.53 g zout (208,29 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
105 mg kalium
13 ingrediënten
2 personen
- 300 g (zilvervlies)rijsts
- 600 g verse sperziebonen (alternatief: diepvries)
- 200 g champignons
- 2 ui
- 2 teentje knoflook
- 2 ½ rode paprika
- 4 eetlepels vloeibare bak- en braadvets
- 2 ½ theelepel gedroogde basilicum
- 2 ½ theelepel gedroogde tijm
- 2 eieren
- 8 eetlepels melks
- 2 versgemalen peper
- 2 verse peterselie
Werkwijze
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
Verhit de bak- en braadvet in een wok of koekenpan. Bak de ui en uitgeperste knoflook een paar minuten. Bak vervolgens de paprika en champignons mee. Voeg na een paar minuten de basilicum en tijm toe. Voeg na 5 minuten bakken de sperziebonen toe en warm alles goed door.
Roer de eieren los met melk en peper.
Smelt 1 eetlepel bak- en braadvet in een andere koekenpan en voeg ¼ deel van de gare rijst toe. Giet hierover ¼ deel van het eimengsel. Laat dit op een zacht vuurtje stollen.
Leg de omelet op een voorverwarmd bord, leg er ¼ deel van het sperziebonen mengsel op en klap de omelet dubbel. Bestrooi de omelet met wat fijngehakte peterselie.
Bak op dezelfde manier nog 3 keer een omelet.