Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pittige winterstoofpot

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,330 mg fosfaat
lamsvlees
60 MIN

13 ingrediënten

4 personen

  • 400 grammager lamsvlees, in blokjes
  • 2 middelgroteaardappelen
  • 300 gramsperziebonen
  • 1 groteui, gesnipperd
  • 1 teentjeknoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepelkerriepoeder
  • 1 theelepelkurkuma
  • 1 dlhalfvolle yoghurt
  • 2 zureappels, in stukjes
  • +peper
  • +olijfolie
  • +½ theelepel gemberpoeder
  • +koriander

Werkwijze

1

Bestrooi het vlees met peper.

2

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

3

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in tweeën.

4

Fruit de ui en knoflook in olijfolie, voeg de specerijen toe en bak ze twee minuten mee.

5

Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin.

6

Voeg yoghurt en ongeveer 1 dl water toe.

7

Laat het vleesmengsel ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. (zonodig nog water toevoegen).

8

Voeg sperziebonen, aardappelen en appel toe en laat nog 5-10 minuten meestoven, zodat ze beetgaar zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!