Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pittige Indonesische currykip

Deze zoutarme currykip is zeker het proberen waard. Door de mix van pittige kruiden mis je het zout niet. Tover om tot een heerlijke maaltijd met rijst en atjar tjampoer.

Voedingswaarden (per portie)

34 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium
pittige Indonesische currykip
40 MIN

14 ingrediënten

2 personen

  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 tl sambal oeleks
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el pittige kerriepoeders
  • 4 el donkere basterdsuikers
  • 2 tl citroensap
  • 2 (versgemalen) peper
  • 6 cm gemberwortels
  • 2 stengel sereh (citroengras)*
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 2 kippenpoten
  • 200 ml waters
  • 200 ml kokosmelk (pakje of blik)

Werkwijze

1

Pel de sjalotten en knoflook. Hak de sjalotten en knoflook samen met de sambal, tomatenpuree, kerrie, suiker, het citroensap en de (versgemalen) peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de sereh en leg een knoop in de stengel.

2

Verhit het bak- en braadvet in een ruime braadpan en roerbak de kruidenpasta, gember en sereh al omscheppend 3 minuten. Voeg de kippenpoten toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur. Voeg 100 ml water en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Kook de kip in circa 20 minuten gaar.

3

Verwijder de sereh en verdeel het gerecht over 2 borden.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!