Pel de sjalotten en knoflook. Hak de sjalotten en knoflook samen met de sambal, tomatenpuree, kerrie, suiker, het citroensap en de (versgemalen) peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de sereh en leg een knoop in de stengel.
Pittige Indonesische currykip
Deze zoutarme currykip is zeker het proberen waard. Door de mix van pittige kruiden mis je het zout niet. Tover om tot een heerlijke maaltijd met rijst en atjar tjampoer.
Voedingswaarden (per portie)
34 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
40 MIN
14 ingrediënten
2 personen
- 2 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 4 tl sambal oeleks
- 2 el tomatenpuree
- 4 el pittige kerriepoeders
- 4 el donkere basterdsuikers
- 2 tl citroensap
- 2 (versgemalen) peper
- 6 cm gemberwortels
- 2 stengel sereh (citroengras)*
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
- 2 kippenpoten
- 200 ml waters
- 200 ml kokosmelk (pakje of blik)
Werkwijze
1
2
Verhit het bak- en braadvet in een ruime braadpan en roerbak de kruidenpasta, gember en sereh al omscheppend 3 minuten. Voeg de kippenpoten toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur. Voeg 100 ml water en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Kook de kip in circa 20 minuten gaar.
3
Verwijder de sereh en verdeel het gerecht over 2 borden.