Pel de sjalotten en knoflook. Hak de sjalotten en knoflook samen met de sambal, tomatenpuree, kerrie, suiker, het citroensap en de (versgemalen) peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de sereh en leg een knoop in de stengel.
Pittige Indonesische currykip
Voedingswaarden (per portie)
34 g eiwit,0.88 g zout (352 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
650 mg kalium,300 mg fosfaat

40 MIN
14 ingrediënten
2 personen
- 3sjalotten
- 3 teentjesknoflook
- 2 tlsambal oelek
- 1 eltomatenpuree
- 0.5 elpittige kerriepoeder
- 0.5 eldonkere basterdsuiker
- 1 tlcitroensap
- 3 cmgemberwortel
- 1 stengelsereh (citroengras)*
- 2 elvloeibaar bak- en braadvet
- 2kippenpoten
- 100 mlwater
- 100 mlkokosmelk (pakje of blik)
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Verhit het bak- en braadvet in een ruime braadpan en roerbak de kruidenpasta, gember en sereh al omscheppend 3 minuten. Voeg de kippenpoten toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur. Voeg 100 ml water en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Kook de kip in circa 20 minuten gaar.
3
Verwijder de sereh en verdeel het gerecht over 2 borden.





