Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pittige grote garnalen

Met deze zoutarme pittige grote garnalen kun je veel verschillende kanten op, van broodbeleg tot salade of rijstgerecht. Heerlijk van smaak en zó klaar.

Voedingswaarden (per portie)

12 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium),3 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium,110 mg fosfaat
Bord met grote pittige zoutarme garnalen en stokbrood
15 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 3 tenenknoflook
  • 1 sinaasappel(gewassen)
  • 1 rodepeper
  • 4 eetlepelsolijfolie
  • 300 gramgrote (wok)garnalen (gepeld), bij voorkeur vers
  • 1 bosjepeterselie
  • +zwarte peper

Werkwijze

1

Snipper de knoflooktenen. Rasp het oranje van de sinaasappelschil.

2

Halveer de chilipeper. Verwijder het zaad voor een minder pittig gerecht. Snijd de peper in halve ringetjes.

3

Verwarm de olie in een koekenpan of wok. Voeg de knoflook, sinaasappelschil en rode peper toe. Bak 3 minuten tot de knoflook licht kleurt.

4

Spoel de verse garnalen af en dep ze droog met keukenpapier.

5

Bak de garnalen 3 – 4 minuten mee, totdat ze roze zijn. Breng op smaak met peper.

6

Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.

  • Bron:  Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!