Snipper de knoflooktenen. Rasp het oranje van de sinaasappelschil.
Pittige grote garnalen
Met deze zoutarme pittige grote garnalen kun je veel verschillende kanten op, van broodbeleg tot salade of rijstgerecht. Heerlijk van smaak en zó klaar.
Voedingswaarden (per portie)
12 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium),3 g koolhydraten
Nierinformatie (per portie)
150 mg kalium,110 mg fosfaat

15 MIN
7 ingrediënten
4 personen
- 3 tenenknoflook
- 1 sinaasappel(gewassen)
- 1 rodepeper
- 4 eetlepelsolijfolie
- 300 gramgrote (wok)garnalen (gepeld), bij voorkeur vers
- 1 bosjepeterselie
- +zwarte peper
Werkwijze
1
2
Halveer de chilipeper. Verwijder het zaad voor een minder pittig gerecht. Snijd de peper in halve ringetjes.
3
Verwarm de olie in een koekenpan of wok. Voeg de knoflook, sinaasappelschil en rode peper toe. Bak 3 minuten tot de knoflook licht kleurt.
4
Spoel de verse garnalen af en dep ze droog met keukenpapier.
5
Bak de garnalen 3 – 4 minuten mee, totdat ze roze zijn. Breng op smaak met peper.
6
Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





