Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pittige paprikasoep

Ook als je zoutarm eet, kun je heerlijke soepen maken. Het geheim? Kruiden! Daardoor is dit recept voor pittige paprikasoep een ware smaakbom.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.82 g zout (328 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

535 mg kalium,90 mg fosfaat
Zoutarme pittige paprikasoep
20 MIN

7 ingrediënten

6 personen

  • 3 rodepaprika’s
  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 3 eetlepelsolijfolie
  • 3 eetlepelschilipoeder
  • 250 mlkookroom
  • 1 literzoutarme bouillon (van 1 bouillonblokje of 2 theelepels bouillonpoeder)

Werkwijze

1

Snipper de ui en pers de knoflook.

2

Was de paprika’s verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes.

3

Verwarm de olijfolie in de soeppan.

4

Fruit de ui en de knoflook en bak de paprika’s kort mee.

5

Blus af met de bouillon en laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.

6

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de chilipoeder toe.

7

Voeg de kookroom toe en breng nog op smaak met wat peper.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!