Snijd het vlees in blokjes van circa 2-3 centimeter. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.
Pittige spiesjes met aioli
Wil je eens iets anders dan de klassieke speklap? Verras je barbecuegasten met dit kalium- en zoutarme recept voor pittige spiesjes. Succes gegarandeerd!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 350 gvarkenshaas
- 1 cmverse gemberwortel
- 1sjalotje
- 1 kleinerode Spaanse peper
- 100 mlolijfolie
- 3 eldroge sherry
- 2 elgembersiroop
- 1 tlmilde paprikapoeder
- 0.5 tlkomijn, gemalen
- 0.5 tlkaneel
- 1 envelopjesaffraan
Werkwijze
Meng in een grote kom de gember, het sjalotje, de Spaanse peper, olijfolie, sherry, gembersiroop, paprikapoeder, komijn, kaneel en saffraan en schep de vleesblokjes erdoor. Dek de kom af met plasticfolie. Laat het vlees minimaal 3 uur (liefst 1 nacht) marineren in de koelkast. Schep het vlees regelmatig om.
Rijg het vlees aan kleine spiesjes en gril ze circa 7 minuten op de barbecue (BBQ), in een grillpan of onder een hete grill in de oven tot het vlees bruin en net gaar is. Keer ze af en toe. Serveer de spiesjes met aioli.





