1
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.
Met dit recept voor zoutarme peterselie- of kruidensaus heb je in een handomdraai een smakelijke saus voor je favoriete groenten of vlees. Handig!

2 personen
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Giet er vervolgens al roerende een scheut koude melk bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de vloeistof doorheen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.