Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Peer met krab

Peer met krab: een verrassende combinatie, maar dit recept bewijst dat het een heerlijk, makkelijk en bovendien kalium- en zoutarm gerechtje is. Beloofd!

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium
Zoutarm recept voor krab met peer
10 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 2 peer of halve peren uit blik
  • 2 tl citroensap
  • 6 krabsticks (surimi)
  • 8 el crème fraîches
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el cognac
  • 2 peterselie, fijngesneden  

Werkwijze

1

Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden; verwijder het klokhuis en besprenkel de peer met citroensap. Snijd de krabsticks in stukjes.

2

Roer de crème fraîche met de tomatenketchup en cognac tot een sausje.

3

Leg de stukjes krab in de peer en schep de saus erover. Bestrooi het geheel met fijngesneden peterselie.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!